U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!
Cityhotel Wood
image

U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Op dit moment ontvangen wij veel berichten met vragen over de situatie in Nederland en of uw verblijf bij ons door kan gaan. Ja dat kan! Op dit moment zijn de provincies Noord- & Zuid-Holland "rood" gekleurd. Zeeland behoort daar niet toe. Voor de provincie Zeeland geldt op dit moment geen reiswaarschuwing.
U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Zeeuwse cultuur

Kom Zeeuwse cultuur proeven. In Middelburg zijn meer dan 1000 rijksmonumenten. Elke eerste zondag van de maand, opent Middelburg haar kust en cultuur route. Dwaal langs de historische panden en smalle steegjes. Proef de sfeer van smalle straatjes en stoere pakhuizen. Ervaar Middelburg en geniet van de veelzijdige kunst, cultuur en historie. 

Zeeland is inspirerend. De hele provincie biedt tal van kunstroutes, waarbij de galeries en ateliers toegankelijk zijn. Wil je inspiratie op doen of een kunstaankoop doen, dan ga je naar de Zeeuwse galeries. Hier varieert het aanbod van experimenteel tot traditioneel. 

Monumenten
De monumenten in Zeeland horen bij de Zeeuwse cultuur. Er zijn tal van molens, vuurtorens, kerken, oude verdedigingswerken, boerderijen en monumentale panden. Aan Middelburg zie je nog goed hoe deze stad er honderd jaar geleden uitzag. Het voormalig stadhuis van Middelburg is imposant en leuk om te bezoeken.

Zeeuwse tradities
Tijdens folkloristische dagen zijn er veel Zeeuwse tradities te bewonderen zoals de klederdracht, oude ambachten en oude spellen. Bijvoorbeeld het ringrijden, In galop op een Zeeuwse knol moet met een lans een ring gestoken worden. Bezoek een folkloristische markt om te zien hoe de Zeeuwse babbelaars worden gemaakt en proef het Zeeuwse gebak: de bolus.

zoutelande_2
zoutelande_4
39b985d2-2fdd-4af5-a3c7-cd22852ce161