U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!
Cityhotel Wood
image

U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Op dit moment ontvangen wij veel berichten met vragen over de situatie in Nederland en of uw verblijf bij ons door kan gaan. Ja dat kan! Op dit moment zijn de provincies Noord- & Zuid-Holland "rood" gekleurd. Zeeland behoort daar niet toe. Voor de provincie Zeeland geldt op dit moment geen reiswaarschuwing.
U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Zeeuwse badplaatsen

Zoutelande
Zoutelande, ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Vroeger was het een vissersdorpje, maar het dorp is uitgegroeid tot drukbezochte badplaats op Walcheren. 

De stranden zijn gelegen op het Zuiden, daardoor zijn er nergens anders in Nederland zoveel zonuren te vinden als in Zoutelande. Met de langgerekte stranden van 5 kilometer is dit een ideale badplaats voor zonaanbidders. Ook zijn hier de hoogste duinen van Nederland te vinden. Zo zijn ze erg populair om te paraglaiden. Wil je deze bijzondere activiteit bewonderen dan heb je vanaf de dijk een prachtig uitzicht.

Een bijzonder museum kun je vinden in de duinen, het Bunkermuseum. Hier kom je meer te weten over de kustverdediging in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Domburg
Domburg is een heilzame zeebadplaats, met van alle gemakken voorzien. Met haar eigen karakter heeft ze een mondaine sfeer behouden. De plaats is gezegend met een lang zandstrand, waar je elk seizoen kunt vertoeven. ’s Zomers zorgen de strandtenten voor een heerlijk verkoelt drankje en ’s winters kun je er terecht voor warme chocolademelk en snert.

In het centrum van Domburg zijn bruisende terrassen, leuke shopgelegenheden en restaurants de basis voor een ontspannen dagje weg. In de zomermaanden is er een overvloed aan leuke activiteiten. Zo is er een seizoen markt te vinden in de hoofdstraat, muziekoptredens en evenementen zoals ringrijden.

Oostkapelle
Oostkapelle is een bruisend dorp en een echte familiebadplaats. Er hangt een ontspannen sfeer in en rondom het dorp. De kans is groot dat je nog de traditionele klederdracht ziet, neem plaats op een gezellig terras in de Dorpstraat en bewonder de traditie.

De stranden van Oostkapelle staan bekend om zijn karakteristieken paalhoofden en kenmerkende strandhuisjes. Ben je op zoek naar een zonnebad, een heerlijke strandwandeling, speelplezier voor de kinderen of een sportactiviteit? De mooie witte stranden bieden hiervoor optimale voorzieningen.

Vrouwenpolder
Vrouwenpolder spreekt tot de verbeelding. Het dorp is gelegen bij het prachtige natuurgebied Oranjezon. Aan de westkant van Vrouwenpolder ligt de stoere Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering is het grootste en beroemdste Deltawerk. De 9km lange stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Combineer je bezoek aan de Deltawerken met Deltapark Neeltje Jans. Dit is hét themapark van Zeeland. Het is een heerlijke dag uit voor jong en oud. De plaats brengt natuur, cultuur en techniek samen. Kom meer te weten over de overstromingsramp van 1953 doormiddel van films en exposities. Met een wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering is de beleving nóg imposanter. Stap op de rondvaartboot en laat je varen over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

Westkapelle
Westkapelle is een ideale plaats voor zomer en winter. In beide seizoenen is het hier heerlijk vertoeven. Het dorp is gelegen op het meest westelijke puntje van Nederland, omringd door de Noordzee en hoge duinen. Beklim de duinen voor een schitterend uitzicht over het karakteristieke dorp met zijn rode daken. Geniet van de golven, de passerende schepen en een mooie zonsondergang. In de verte zie je de vuurtoren van Westkapelle. Hier staat de eerste vuurtoren van Nederland om Zeelieden veilig langs de kust te loodsen. De vuurtoren is regelmatig geopend voor een bezoekje. 

Veere
Veere wordt ook wel genoemd als de Parel van Walcheren, vanwege de mooie natuur en rijke geschiedenis. Het prachtige historische plaatsje is centraal gelegen aan het Veerse Meer en wordt omringd door bosrijke gebieden. De Grote Kerk is dé eyecatcher van Veere. De kerk is geopend voor publiek en toont een cultureel bolwerk, de zogenoemde Slinger van Foucalt. De Grote Kerk is ook een uitstekende bestemming voor een avondje uit, zo worden er regelmatig concerten georganiseerd door Muziekpodium Zeeland. Het hele jaar zijn er allerlei evenementen in Veere. Zo kun je in de zomermaanden de Zeeuwse tradities bijwonen, zoals het ringrijden en sjezenrijden.

Voor gezellig shoppen ben je aan het goede adres in de binnenstad. De meeste winkels in Veere zijn 7 dagen per week geopend, zo heb je genoeg tijd om een Zeeuws souvenirtje te scoren.

De omgeving beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk. De fietsroute ‘’Rond het Veerse Meer’’ laat je de mooiste plekjes aan het water zien, je beleeft de bijzondere dingen die zich op het water voordoen. Fiets langs de historische jachthaven waar op drukke dagen veel kleurige zeilen de haven binnenvaren.

Vlissingen
Vlissingen, de stad aan zee. De ideale kustplaats voor een variërend dagje uit. De belangrijkste trekpleister is de Boulevard. Nergens anders varen de schepen zo dichtbij langs de stranden. De stad telt twee stranden, waar je je ongetwijfeld een hele dag kunt vermaken dankzij de vele faciliteiten. Kies je voor het badstrand, grenzend aan de Boulevard of ga je een stukje verder liggen op het Nollestrand welke grenst aan de mooie hoge duinen.

Vlissingen heeft een aantal verschillende bezienswaardigheden voor jong en oud. Voor de Zeeuwse geschiedenis kun je je hart ophalen bij het MuZeeum. Hier kom je alles te weten over een van de bekendste personen uit de vaderlandse geschiedenis: admiraal en zeeheld Michiel de Ruyter.

domburg_3
domburg_1
domburg_2
domburg_4
domburg_5