U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!
Cityhotel Wood
image

U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Op dit moment ontvangen wij veel berichten met vragen over de situatie in Nederland en of uw verblijf bij ons door kan gaan. Ja dat kan! Op dit moment zijn de provincies Noord- & Zuid-Holland "rood" gekleurd. Zeeland behoort daar niet toe. Voor de provincie Zeeland geldt op dit moment geen reiswaarschuwing.
U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

WOOD: Het verhaal

Je vindt WOOD nabij de bocht van de statige Middelburgse Binnengracht. Meer dan honderd jaar geleden huisde hier een bloeiend houtzagersbedrijf. Niet zo gek, de straatnaam geeft het al weg: Achter de Houttuinen.

WOOD: de plek
‘Houttuin’ is een ouderwets woord voor een opslagplaats van hout. Het hout kon gemakkelijk per schuit aan- en afgevoerd worden vanaf elders op het eiland en in de provincies. Daaraan herinneren de straatnamen van omliggende straten, zoals het Domburgs Schuitvlot (oftewel: het vlot of de aanlegsteiger voor schuiten uit Domburg).

Sindsdien huisde onder andere Scoop op deze plek, het Zeeuws Instituut voor Sociale & Culturele Ontwikkeling. Inmiddels is het het thuis van WOOD. Al doen we er alles aan om de geschiedenis levend te houden, zoals om te beginnen in onze naam.

WOOD: de mensen
Allebei zijn we al jong geboeid geraakt door gastvrijheid en gastronomie.

Bennie was twaalf toen hij naar Yerseke verhuisde, een klein vissersdorp aan de Oosterschelde. Na een onbevangen tijd tussen de kreukels, oesters, mosselen en kreeften mocht hij een zomer mee om mosselzaad te gaan vissen in Duitsland, bij Wiek. De kapitein? De vader van Bennies beste vriend. Tijdens het vissen kwam er een reusachtige Oostzeekrab mee aan boord. En bij de lunch stond er natuurlijk een fenomenale krabsalade op tafel. Zoiets wilde hij ook kunnen maken!

Dankzij het enthousiasme en plezier in de keuken waar Bennie later als koksleerling werkte, wist hij het zeker: zijn passie ligt in de keuken, achter de pannen!

Eva’s eerste baantje was bij een ijssalon in Vlissingen. Mooie zomerse dagen zorgden voor lange rijen met gasten die op zoek waren naar smakelijke verkoeling. Ze schepte met haar vaste ijstang het eelt op haar handen, en even snel een glimlach op haar gezicht. Daar leerde ze wat hard werken is. En dat ze daarvan, samen met een gezellig team, heel veel energie krijgt. Net als van mensen helpen.

Tijdens haar opleiding Toerisme in Middelburg liep ze stage op de receptie van Hotel Goes. Daar bleef ze uiteindelijk elf jaar met veel plezier werken. Front office en sales, loonadministratie en personeelszaken: Eva heeft het allemaal graag gedaan, maar het liefst ziet ze de gasten genieten.

WOOD: het plezier
Als je WOOD binnenstapt, wandel je in feite binnen in ons idee van gastvrijheid. Samen met eigenaar Peter en zijn vriendin Natasja hebben we het concept bedacht, de inrichting geleid en in de dagelijkse praktijk onze interesses en accenten aangebracht. Je vindt onze aandacht voor duurzaamheid bijvoorbeeld terug in de keuken en daarbuiten.

Zo is WOOD stukje bij beetje ontstaan.
Eva kan haar energie kwijt als hotelmanager die alle diensten voor gasten en achter de schermen zo soepel mogelijk laat verlopen. En meewerkt met haar team natuurlijk, want we doen het allemaal samen. Bennie geniet van de vrijheid om met bijzondere ingrediënten te werken en zijn creativiteit te laten spreken in nieuwe gerechten.

Elf jaar geleden ontmoetten we elkaar bij Hotel Goes. De tijd samen vliegt voorbij! Dat we nu samen een hotel mogen gaan runnen is een groot cadeau… WOOD is ons kindje, en we maken er graag één grote familie van, met alle medewerkers en natuurlijk met jou!