U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!
Cityhotel Wood
image

U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Op dit moment ontvangen wij veel berichten met vragen over de situatie in Nederland en of uw verblijf bij ons door kan gaan. Ja dat kan! Op dit moment zijn de provincies Noord- & Zuid-Holland "rood" gekleurd. Zeeland behoort daar niet toe. Voor de provincie Zeeland geldt op dit moment geen reiswaarschuwing.
U bent van harte welkom om van onze provincie te genieten!

Koepoort koffie @The Green Room

Donderdag, 23 april 2020

Goede koffie is belangrijk! Daarom werken we hiervoor samen met Koepoort koffie uit Middelburg Eerlijke koffie en uit de stad zelf, zodat het ook nog eens duurzaam is qua transport!

De koffiebranderij
De koffiebonen zijn vrijwel allemaal 100% Arabica bonen. De kwaliteit van de koffieboon zorgt voor dat heerlijke verse kopje espresso of cappuccino. 

Braziliaanse koffie
Voor het ontbijt hebben wij gekozen voor de Braziliaanse koffie. Brazilië is 's werelds grootste koffieproducent. Een groot deel van de Braziliaanse koffie is robusta koffie. Deze koffie is echter volledig Arabica en van de Yellow Bourbon variëteit. Dit is de enige koffieboon die geel kleurt wanneer de bes rijp is om geplukt te worden. De vers geplukte bonen worden vervolgens natural verwerkt. Dat wil zeggen dat de gehele bes gedroogd wordt; de boom, het vruchtvlees en het vliesje. Dit zorgt voor een volle, milde koffie. Een echte Braziliaanse koffie met tonen van chocolade.

Guatemalse koffie
Voor onze à la carte hebben wij gekozen voor Guatemalese koffie. De koffie groeit in Guatemala op een hoogte vanaf 1350 meter. Deze Arabica bonen zijn een mix van Typica, Red Bourbon, Caturra en Catuai. De oogstperiode is januari tot en met april. Als de bonen zijn geplukt worden deze op locatie verwerkt. Het is een gewassen boon, dus ter plaatse ontdaan van het velletje en het vruchtvlees en vervolgens gedroogd. Deze verwerkingsmethode zorgt voor een frisse, zomerse koffie. 

Samenwerking
Met oog op duurzaamheid en impact op het milieu hebben we een goede combinatie gecreëerd. Naast een overheerlijke koffie, hebben we gekeken naar het gehele proces. Alle koffies worden verpakt in volledig composteerbare koffiezakken. Er wordt gewerkt met aluminium vrije zakken, de zakken bestaan uit biobased kunststof: PLA van maiszetmeel of suikerbiet en volledig CO2 neutraal.

Op onze Deluxe Fig kamers en citylofts komen mini-drips te staan om een gave koffie beleving te geven. De bonen worden tijdens de check in gemalen door onze sfeer- en smaakmakers.

schermafdruk-2020-05-28-13.31.36
schermafdruk-2020-05-28-15.37.31